in

Saobraćajna policija sprovodi akciju pojačane kontrole

Saobraćajna policija sprovodi akciju pojačane kontrole

Saobraćajna policija će akciju sprovoditi na području čitavog Južnobačkog okruga, u noći između petka i subote, 7/8. 04. i subote i nedelje, 8/9. 04, u intervalu od 20.00 do 04.00 sata.

Policijska uprava u Novom Sadu apeluje na vozače da se ponašaju odgovorno i da ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kako bi izbegli sankcionisanje i doprineli sopstvenoj i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Jedanaest saobraćajnih nezgoda u protekla 24 sata u Novom Sadu i okolini

U protekla 24 sata, na području Novog Sada i Južnobačkog okruga, dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dve osobe teško, a šest lakše povređene, saopštila je danas Policijska uprava Novi Sad.

Kako se navodi, na području Južnobačkog okruga, dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba teško, a tri su lakše povređene.

U istom periodu, na području Grada Novog Sada dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba zadobila teške, a tri lake telesne povrede.

Navodi se da je Policijska uprava u Novom Sadu juče, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 271 prekršaj iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Na tom području, iz saobraćaja je isključeno šest vozača i jedno vozilo, a zadržan je jedan vozač, zbog ponavljanja ili nastavljanja prekršaja.

Zadržani vozač će, uz prekršajnu prijavu, biti priveden nadležnom prekršajnom sudiji.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /