in

Saobraćajni kolaps u Novom Sadu

Saobraćajni kolaps u Novom Sadu

NOVI SAD –

Novosađani sa nestrpljenjem iščekuju završetak radova u gradu. Svakodnevne saobraćajne gužve, pogotovo u špicevima, uz radove na nekoliko lokacija u Novom Sadu, stvaraju nervozu kod većine vozača, pa tako uz činjenicu o dobrobiti radova na infrastrukturi, nameće se nekoliko pitanja – da li se dovoljno vodi računa o istovremenom broju gradilišta i da li je saobraćaj regulisan na adekvatan način. Naša ekipa je po podne obišla nekoliko lokacija u gradu i okolini.

Saobraćajni kolaps bio je oko 15 časova na nekoliko lokacija, a tome je po običaju i kiša doprinela. Sanacija kolovoza u Futoškoj ulici, koja danima zadaje glavobolje vozačima, biće nastavljena od ponedeljka, između Bulevara Evrope i Hajduk Veljkove ulice, smer prema Futogu.

saobracaj

Putari su angažovani i u ulicama Radomira Raše Radujkova, Petefi Šandora i Gagarinovoj, saznali smo u Gradskoj upravi.

Pometnju u saobraćaju, odnosno pritužbe naših gledalaca usmerene su na račun radova u ulici Doktora Goldmana, koja vodi prema Institutu.

Građani, koji koriste gradski prevoz zameraju što nema više autobuskih stajališta.

Uglavnom, autobusi na linijama 68, 71, 71, 72, 73 I 74 saobraćaju ulicom Vojvode Putnika do centra Sremske Kamenice, zatim Železničkom ulicom do kružnog toka, sve do Instituta i nazad istom trasom.

S druge strane, vozači da bi skratili put pri ulasku u Kamenicu skreću levo u ulicu Novosadsku, što je nepropisno, jer prelaze punu liniju.

Dinamika radova na svim gradilištima uslovljena je vremenskim prilikama, a sudeći po vremenu narednih dana, gužve neće manjkati, to je sigurno.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /