in

Шапић: Сараднике сам бирао по резултатима, не да статирају

“Своје сараднике сам бирао на основу мог увида у оно што су радили. Ниједан од њих се не суочава са овом облашћу први пут већ имају значајно искуство, и озбиљне резултате који су поприлично мерљиви”, рекао је Шапић у Младеновцу одговарајући на питање новинара на основу којих критеријума је бирао свој тим.

Како је додао, да ли се они некоме у јавности, физички не свиђају, то је други проблем, али да их он није бирао према томе.

“Свако од њих је изузетно искусан у свом послу, неки од њих искуснији од мене. Бирао сам људе који могу да ми помогну, а не који треба поред мене да статирају. Чак постоје неки људи као што је Предраг Лукић кога сам упознао пре пар дана, али верујем човеку који ми га је препоручио”, рекао је Шапић.

Истакао је да је радна биографија Лукића, који ће, иначе, бринути о јавном градском превозу, “изузетна” из те области.

“Њега, рецимо нисам ни познавао, остале јесам. Са Мирославом (Чучковићем) сам и сарађивао више од десет година, са Цвијом Бабићем такође”, рекао је Шапић и додао да постоје људи којима, шта год да урадите, увек ништа неће ваљати.

Шапић је поновио своје мишљење да су сарадници са којима ће водити Град људи који имају специфичне квалитете из области којом се баве.

“По неком немају, ја сада овде да вам се правдам и налазим шта су конкретно урадили, све што су урадили је било оно што ја сматрам да је довољно да их препоручим за ово место. А имам право и ја да сам погрешио. Сутра нећу бити на овом месту , биће неко други, па ће поставити неке друге сараднике. Ми ћемо да поднесемо одговорност за све оно што је испред нас, па ћемо за годину, две, три да разговарамо о томе што смо урадили и да ли сам их одабрао како треба или нисам”, закључио је Шапић.

Београд отворен за различитости, али нећу отворити Европрајд

Градоначелник Александар Шапић изјавио је данас да ће Град Београд увек бити отворен за људе различитог верског, националног и сексуалног опредељења, али да “Еуропрајд” неће отворити јер, како каже, не види себе на челу те манифестације.

На питање новинара у Младеновцу због чега не жели да отвори “Еуропрајд”, с обзиром на то да су његови претходници били на Паради поноса, те констатацију да су поводом тога реаговале ЛГБТ организације “које кажу да су љуте”, Шапић је одговорио:

“Не знам зашто су љути на мене. Ја нисам љут ни на кога. То што су моји претходници ишли, а ја нећу, па нисмо ми клонови. Свако од нас има неку своју животну, политичку филозофију, различити смо људи”.

Шапић је истакао да ће Београд увек бити и остати град отворен за људе различитог и верског и мационалног и сексуалног опредељења.

“Ако постоји отворен град у региону, то је Београд. То због чега ја нећу отворити ту манифестацију, нећу, не желим да је отворим. Не видим себе на челу те манифестације и наопако би било да себе видим на челу сваке манифестације”, рекао је Шапић.

Навео је да не види разлог да се на њега неко због тога љути и додао да ће се његова заменица тиме бавити, те да ће Град Београд да испуни своју обавезу.

“Мислим да ћемо ми да се покажемо као добри домаћини”, додао је Шапић.

Навео је да је и на недавној конференцији рекао које манифестације ће он лично подржати и са којима се више поистовећује као што је, додао је, Међународни дан породице.

Подсетио је да већ годинама 14. и 15. маја обележава породични викенд на Новом Београду, пошто је 15. мај Међународни дан породице.

“Ту сам био зато што се ту осећам боље него да идем на ове друге врсте догађаја, што не значи да Град Београд неће бити град отворен за све могуће различитости и потпуно сам сигуран да ће све проћи у најбољем реду”, рекао је Шапић.