in

Sedmi međunarodni kuglaški turnir “Bačka Open” u Novom Sadu

Sedmi međunarodni kuglaški turnir “Bačka Open” u Novom Sadu

Pet prvoplasiranih kuglašica iz kvalifikacija, kao i prošlogodišnja pobednica Dijana Kormanjoš iz novosadske “Alimente” igraće u finalu dok će u muškoj konkurenciji zahvaljujući većoj brojnosti njih 11 obezbediti finale. Sa njima će se takmičiti kao dvanaesti finalista, kao i u ženskoj konkurenciji prošlogodišnji pobednik, Igor Kovačić, naš reprezentativac koji igra u Nemačkoj. Svaki takmičar može nastupati u kvalifikacijama više puta, a biće registrovan najbolji postignuti rezultat.

“Prošle godine smo imali sjajan odziv, imali smo 337 nastupa, verujemo da će i ove godine, kao i svih prethodnih, turnir biti izuzetno posećen. Novi Sad i kuglana u “Spensu” daju idealne uslove za nadmetanje, pa je između ostalog ovaj turnir i po tome prepoznatljiv jer daje najrealnije rezultate kada je reč o ovom sportu” – kaže trener Kuglaškog kluba “Bačka” Rajko Rajak.

Kvalifikacije će biti igrane subotom, nedeljom i ponedeljkom u aprilu. Nagradni fond je 200.000 dinara. Kao i prethodnih godina pokrovitelj Međunarodnog kuglaškog turnira “Bačka Open” je Grad Novi Sad i Sportski i poslovni centar Vojvodina.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /