in

Селаковић примио у опроштајну посету амбасадора Кувајта

Констатујући да су наши односи традиционално добри и пријатељски, Селаковић је поручио да је то потребно искористити на најбољи могући начин и ојачати их у бројним областима. Према речима министра, добра прилика за то биће наредне године, када наше две земље обележавају важан јубилеј – 60 година од успостављања дипломатских односа.

Селаковић је указао и да посете на највишем и високом нивоу доприносе бољем међусобном разумевању и трасирању смерница за даљи развој сарадње, подсетивши на успешну посету шефа дипломатије Кувајта шеика Ахмеда Насера Ал-Мохамеда Ал-Сабаха Београду октобра прошле године, уједно изразивши спремност да учини узвратну посету Кувајту.

Шеф српске дипломатије нагласио је да је потребно радити на свеукупном унапређењу економске сарадње, у којој, како је навео, постоје неискоришћени потенцијали, посебно у привреди, пољопривреди и енергетици. Додао је да је потребно унапредити инвестициону сарадњу између наших земаља, али и указао да је неопходно што пре обновити рад Мешовите комисије за економску и техничку сарадњу.

Када је реч о дијалогу Београда и Приштине, министар је подвукао да дијалогу приступамо у доброј вери, али да не наилазимо на исти ниво посвећености власти у Приштини, као и да најновији потези Приштине угрожавају све до сада остварене резултате и представљају озбиљну претњу по мир и стабилност у читавом региону.

Селаковић је захвалио амбасадору Абдулсамаду на успешној служби у Београду и доприносу унапређењу односа Србије и Кувајта, пожелевши му много успеха у даљем раду.