in

Шетња „Бесмртног пука“ у Кикинди

КИКИНДА –

Поводом 9. маја – Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, у Кикинди је организована шетња „Бесмртног пука“. Након две године паузе, изазване пандемијом корана вируса, Градски одбор Савеза потомака ратника Србије 1912-1920. године организовао је по други пут ту антифашистичку, патриотску акцију. Шетња „Бесмртног пука“ организује се „у циљу очувања културе сећања на све оне који су дали своје животе у свим ослободилачким и одбрамбеним ратовима од 1912.до 1999. године. То је уједно и допринос борби против покушаја ревизије историје“ – наводе у кикиндском Градском одбору Савеза потомака ратника Србије.

Са „Георгијевским лентама“ и беџевима „Бесмртног пука Кикинда“, велики број Кикинђана, учесника шетње, био је у данашњој колони са фотографијама погинулих рођака и предака, државном заставом Републике Србије, историјским заставама, заставом “Бесмртног пука”.

У оквиру обележавања Дана победе, положени су венци и цвећа на споменик „Туга“, а потом и на Споменика жртвама фашизма у центру Кикинде.