in

Sombor: Država pomaže mladim sportskim preduzetnicima

Streetlifting je sve popularniji među mladima u Somboru, koji preferiraju ovakav vid treninga i kombinuju ga sa teretanom. Aktuelni srpski reprezentativac Jovan Mastilović iz Somora, koji nosi titulu 4. najspremnijeg čoveka na svetu, ističe da pomoć države mladim preduzetnicima u sportu i te kako znači kako bi što više mladih počelo da trenira i živi zdrav život.

Jovan Mastilović, reprezentativac i predsednik Streetlifting Srbija, kaže: “Država sve više prepoznaje potrebu da ulaže u sport, a nama će ovo dobro doći. Osim takmičenja, organizovaćemo i redovne humanitarne akcije”.

Aleksandar Šutalo, juniorski prvak, reprezentativac Republike Srpske izjavio je: “Volim da dođem u Srbiju i nije mi teško da se organizujem kako bih pružio podršku prijateljima i bio učesnik takmičenja”.

Milan Pašćan, aktuelni svetski prvak Streetworkouta iz Novog Sada: “Veoma je važno za mlade momke i devojke da imaju gde da kvalitetno treniraju, sport je način života, a mi smo zemlja koja ima najbolje”.

Nenad Ivaniševć, pokrajinski sekretar za privredu i turizam: “Ovo je primer dobre prakse kako mladi mogu da se okupe oko ideje i pokrenu nešto novo i dobro za svoju generaciju. Ulagaćemo u razvoj sportske infastrukture kroz konkurse za mlade preduzetnike”.

U resornom sekretarijatu navode da je vraćena mogućnost da teretane i bolnice konkurišu za sredstva, jer je zdrav način života važan, kao i oblasti zdravlja i sporta koji su u ekspanziji.

 

 

 

 Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /