in

Sonja Karadžić: Radovan trpi užasne bolove, nema lekove ni lekarsku pomoć

BANJALUKA –

Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji se nalazi u britanskom zatvoru, trpi užasne bolove jer mu nisu dali neophodne lekove niti ima lekarsku pomoć, izjavila je danas njegova ćerka Sonja Karadžić ovičević i istakla da to smatra pokušajem ubistva.

“Danima mi Radovan govori da ima bolove u stomaku i karlici koji se povećavaju. Lekove koje je trebalo da dobije nisu mu dali. Čekao je, pokušavao da dođe do lekara. Nije mi dao da se obratim medijima”, rekla je ovičević za Srnu.

Ona je istakla da je Radovan danas pozvao u 14.30 časova i da je jedva govori, ali je uspeo da kaže da mu je stomak ogroman od sinoć, da ima užasne bolove i da niko neće da mu pomogne niti da zove lekara.

“I dalje se nada da će mu ipak neko pomoći. Onog momenta kada je rekao da bez pomoći neće preživeti ovaj vikend i da se samo molim Bogu, odlučila sam da to podelim sa javnošću. Nadam se, bar ovako, da će neko reagovati na takvo ponašanje koje smatram pokušajem ubistva”, kaže ovičević.

Nekadašnji predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić nalazi se u engleskom zatvoru “Vajt”, gde služi kaznu u užasnim uslovima.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /