in

Спортске активности, игре, креативне и еколошке радионице за децу са аутизмом

Спортске активности, игре циљања и погађања, креативне, еколошке, моделарске и музичке радионице. Све то спојило је кориснике и госте, међу којима су били и студенти Факултета за спорт и физичко васпитање и Медицинског факултета.

„Дружење је осмишљено тако да буду разноврсне активности које ће се реализовати по целом боравку, како у унутрашњем простору, тако и у дворишту, са намером да проведемо квалитетно време, време пуно смислених активности рекреативног и креативног карактера“, каже Данијела Тамаш, координаторка Дневног боравка за особе са аутизмом.

Оваква дружења, показало је дугогодишње искуство, веома пријају корисницима.

„Деца се труде целе године да нешто направе и да то покажу. Дакле јако је интересантно гледати то задовољство које они имају кад прикажу своје знање и умеће“, каже Роберт Гомбаш, наставник плеса.

„Многи особе са аутизмом карактеришу као особе које воле да се осаме, не воле друштво, не воле социјалне контакте, али у реалности то није тако. Они итекако уколико имају адекватну подршку и приступ могу и желе да успоставе социјалне контакте, воле да се друже, недостаје им вршњачка интеракција и кроз овакве активности заправо им то омогућавамо“, каже Данијела Тамаш, координаторка Дневног боравка за особе са аутизмом.

Дела настала током ликовне колоније у оквиру Дана аутизма, којој је допринос дало и стручно особље наћи ће се у продаји, а новац ће бити усмерен у набавку потребних средстава за кориснике и ученике ШОСО „Милан Петровић“.