in

Sportski centar “Jezero” u Kikindi prilagođen osobama sa invaliditetom

Sportski centar “Jezero” u Kikindi prilagođen osobama sa invaliditetom

Siniša Ćirić, nekadašnji vaterpolista, danas je član Ronilačkog kluba “Orka’’, a već godinama uključen je u program inkluzije vodenih sportova. Iako boluje od multiple skleroze, u vodi doživljava neophodnu slobodu. Od sada će mu biti lakše, jer se u zatvorenim bazenima Sportskog centra “Jezero” nalazi pokretna rampa za spuštanje u vodu osoba sa invaliditetom. Ova investicija od velikog je značaja i za sve ronioce.

“Do sada je mnogo članova kluba trebalo da se angažuje kako bi se osoba sa invaliditetom dovezla do bazena, a sada će sve to zameniti mašina. To zaista mnogo znači nama, ali i njima, prvenstveno zbog toga što, koliko god nema potrebe za tim, uvek imaju osećaj da su nam na teretu i da nam smetaju. Sada će biti nezavisni, biće im lako da se spuste u vodu’’, priča Biljana Gajski iz Ronilačkog kluba “Orka’’ u Kikindi.

Rampa je kupljena iz sopstvenih sredstava “Jezera”, odnosno budžeta grada Kikinde i trebalo bi svima da omogući jednake uslove korišćenja bazena.

“To je samo početak projekta kojim ćemo obeležiti ovu godinu, a on je vezan za poboljšanje uslova osobama sa invaliditetom, kako na bazenima, tako i na svim objektima u našem kompleksu”, podseća Dejan Pudar, direktor Sportskog centra “Jezero’’.

Tokom ove godine u planu su dodatne inovacije u sportskom kompleksu, koje će poboljšati uslove na bazenima svim korisnicima. Ronilački klub “Orka’’ postoji 30 godina i potpuno se posvetio inkluziji u sportu, želeći da osobama sa invaliditetom pruži osećaj slobode i zadovoljstva – ono što im i pripada.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /