in

Sremska Mitrovica: Unapređenje predškolskog sistema

SREMSKA MITROVICA –

Ivan Pašić pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje posetio je Visoku školu strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare “Sirmium” u Sremskoj Mitrovici. Povod posete je bio ulazak u novi projekat koji finansira Ministarstvo prosvete, u cilju unapređenja predškolskog sistema.

Visoku školu su posetili predstavnici ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavnici lokalne samouprave i PU. Svi imaju zajednički cilj, a to je unapređenje predškolskog sistema.

Projekat je usmeren na promenu obrazovanja vaspitača, i doprineće boljoj saradnji PU i nastavnika Visokostrukovne škole. Cilj je svestranije i jasnije uključivanje studenata u naučnu zajednicu i profesionalnu praksu.

Škola je prihvatila projekat i sa zadovoljstvom se uključila, te Pašić ističe da će se saradnja nastaviti i u budućnosti. Biće ostvareni novi projekti i razna predavanja, sve u cilju poboljšanja obrazovanja i pomaganja studentima da na najbolji način nakon studija obavljaju svoj poziv.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /