in

Шта доноси друга недеља “Новосадског БИГ дечијег лета”?

Предстојећих дана, наши најмлађи суграђани ће ући у галеријски простор Музеја Војводине (од уторка до петка), где ће се упознати са фолклором, а самим тим и заиграти; који су то стари занати и због чега је и данас важно “имати неки занат у рукама”; које све рибе живе у Дунаву, због чега се каже да је оно море и кроз које све европске градове протиче; а сазнаће и да је на Палићу, пре 150 година, олимпијада, као и који су све спортови били популарни у то време у Војводини.

Своја врата отвара и Спомен збирка Павла Бељанског (од уторка до четвртка), где ће мали Новосађани причати о седам уметница, хероина, чији су радови изложени у овој установи; малишани ће и сами узети четкице у руке и на тај начин приказати која дела су на њих оставила највећи утисак.

ЗОЦ “Аџија” (од понедељка до петка) биће право место на ком ће деца научити да праве војвођанске фризуре, цртати салаше из маште, уз помоћ колажа и квилинг технике правиће своја уметничка дела инспирисани равницом и ливадама, причаће и маштом шетати кроз корзо, док ће од пластелина правити ђерам и животиње.

Позоришне радионице биће у Дечијем културном центру Нови Сад (понедељак, среда, петак), а малишани који више воле да гледају глумце, него то и сами да буду, имају прилику да уТЦ “БИГ” (уторак, четвртак, субота) гледају представе, али и учествују у креативним радионицама и забави за целу породицу.

деца,, лето,, радионица

Током следеће недеље припремили смо и радионицу са Ликовним кругом – Атеље 4 на Петроварадинској тврђави(уторак), где ће клинци учити о фотографији, те ће се упознати са новим технологијама претварања дигиталне у аналогну фотографију.

За спортске активности су наредних дана задужени Адреналин парк “Земља чуда” (понедељак), Zumba fusion (понедељак, среда, петак) и Капуера Академија Нови Сад (понедељак, среда, петак).

За сваку радионицу важно је пријавити дете на време, будући да су капацитети ограничени. Бројеви телефона за пријаве се налазе у књижици, заједно са тачним терминима одржавања радионица књижицу у елекронској форми је могуће пронаћи и на линку као и на друштвеним мрежама (Facebook – ДКЦНС -Дечији културни центар Нови Сад; Instagram – dkcnovisad1). 

деције, лето

Покровитељ манифестације је Градска управа за културу Новог Сада, а велики пријатељи ТЦ “БИГ” и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама АПВ.