in

Stano: EU pozvala Vučića i Kurtija na sastanak u Briselu

Stano: EU pozvala Vučića i Kurtija na sastanak u Briselu

“Nadamo se da će se taj sastanak održati veoma skoro”, rekao je Stano novinarima napominjući da je razlog za poziv na sastanak “hitnost situacije da bi se našlo evropsko rešenje”.

“Pozvali smo ih u Brisel da bismo razgovarali o načinu da se pronađe izlaz. Nadamo se da će moći da dođu veoma brzo, da bismo mogli da rešimo to pitanje, pre 21. novembra, a ne posle, kao što je i rekao visoki predstavnik EU” za spoljnu politiku Žozep Borelj, izjavio je Stano.

Portparol visokog predstavnika EU Borelja ponovio je da EU nastavlja svoj posrednički rad da bi se “došlo do evropskog ponašanja koje vodi u evropsko rešenje”, kaže Stano.

Odgovarajući na pitanje novinara o špekulacijama u prištinskim medijima da postoji dogovor između Beograda i Prištine oko registarskih tablica, što je Beograd demantovao, Stano je kazao da su “špekulacije kontraproduktivne”.
EU ne komentariše “napise u medijima kao ni interne procese koji se vode na radnom nivou, to su diplomatski procesi koji se odvijaju iza zatvorenih vrata“, rekao je Stano.

 

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /