in

Start ap akademija “Osnažena, ona može sve” u Sremskoj Mitrovici

Start ap akademija “Osnažena, ona može sve” u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA –

Sremska Mitrovica je među deset gradova u kojima se organizuje Start ap akademija “Osnažena, ona može sve” namenjena osnaživanju žena preduzetnica, koju je podržao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. Akademiji su prisustvovale žene iz Rume i Sremska Mitrovice koje su pratile predavanje iz oblasti preduzetništva i mikro i malog biznisa.

Edukacija u vezi sa preduzetništvom kao i primeri dobre prakse u mnogome pomažu ženama koje žele da uplove u privatničke vode.

Cilj nije samo da se krene u biznis već da on donese profit. Podrška je izuzetno važna pogotovo na početku, potvrda je ostvarenih preduzetnica.

Nacionalna služba za zapošljavanje poseban naglasak stavlja na projekte podrške samozapošljavanju.

Cilj akademije jeste osnažiti žene i dati im snagu, alate i osnovno znanje za pokretanje vlastitog biznisa.

Sremska Mitrovica je jedna od 10 izabranih lokalnih samouprava u kojima se akademija sprovodi što je pokazatelj dobrog privrednog razvoja i dobre volje da se sve više žena uključi u proces pokretanja ženskog preduzetništva, naglasila je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

žene, preduzetnici

Projekat je započet u martu. Planirano je da se tokom 2 meseca pruže osnovna znanja potrebna za uspešno vođenje sopstvenog biznisa.

Start ap akademija je besplatna, ali je prisustvo na svih 9 predavanja u toku 2 meseca obavezno.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /