in

Стартовао 45. Фрушкогорски маратон –

НОВИ САД –

Фрушкогорски маратон, 45. по реду, стартовао је данас са Поповице, а учесницима ове традиционалне спортско-рекреативне манифестације данас и сутра биће на располагању 19 стаза.

Отварању Фрушкогорског маратона присуствовала је председница Скупштине Града Новог Сада Јелена Маринковић Радомировић, која је истакла да се међу учесницима осети „много позитивне енергије, велика жеља и воља да се данас и сутра ужива у природи, пешачењу и дружењу.“

„Фрушкогорски маратон је један од најстаријих догађаја овог типа не само код нас, већ и у овом делу Европе. Близу је пола века постојања и читаве генерације људи су уживале у подухватима које ова манифестација пружа. Хвала свима који учествују, као и онима који су до сада уложили велико знање и огроман труд да се Фрушкогорски маратон одржава 45 година“, истакла је председница новосадске Скупштине.

Поред председнице градског парламента, данашњем отварању је присуствовао и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, који је поздравио учеснике на старту маратона.

Директор Фрушкогорског маратона Ненад Сударов објаснио је да је учесницима на располагању 19 стаза, од којих пет има такмичарски карактер, сертификоване од стране Међународне асоцијације трејл трчања. Осталих 14 стаза су рекреативног карактера.

У оквиру отварања, председници новосадске Скупштине уручена је и захвалница за подршку и помоћ у организовању претходног Фрушкогорског маратона.