in

Стонотенисерке Новог Сада по седми пут шампионке Србије

НОВИ САД –

Стонотенисерке Новог Сада освојиле су нову шампионску титулу, пету узастопну, а укупно седму у последњих девет сезона. Новосађанке су наставиле доминацију у српском стоном тенису тако што су низ непобедивости продужиле на 53 узастопне утакмице након што су и у последњем 21. колу Суперлиге Србије успеле да тријумфују. Нови Сад је, у сали СПЕНС, савладао вицешампиона, екипу ТСЦ из Бачке Тополе, са 4:1 када му је уручен шампионски пехар за сезону 2021/22.

 

„Препоносан сам на девојке. Издржале су огроман притисак који могу само најбоље да изнесу. Завршиле су још једну сезону без пораза. Успеле су да победе интернационални тим из Ниша који се додатно појачао са руском репрезентативком, учесницом последње Олимпијаде. Савладале су и увек сјајан тим из Бачке Тополе за кога наступају све наше бивше дугогодишње репрезентативке. Поред домаће титуле, догурале су до завршнице Купа Европе, поново стигле до полуфинале и једине поразе у том такмичењу доживеле су од финалиста. Захваљујем се Управи клуба без које све ово не би било могуће јер нам омогућавају најбоље услове за рад“, каже тренер Слободан Стојанов.

Председник клуба Дан Фрациле истиче да је Стонотениски клуб Нови Сад најуспешнији женски спортски колектив у Србији у последњих десет година и да клуб већ на јесен очекује велики изазов наступа у Лиги шампиона који ће се играти по старом формату.

„Седам титула, два полуфинала Купа Европе, учешће у Лиги шампиона где је савладан првак Шпаније са три Кинескиње у саставу, укупно 12. позиција на европској ранг листи у конкуренцији скоро 80 европских клубова, су резултати за анале женског спорта у нашој земљи. На јесен нас очекује нови наступ у Лиги шампиона која ће имати исти формат као и пре короне. То подразумева прву фазу у којој ће Нови Сад бити носилац једне од четири групе и највероватније домаћин исте, крајем септембра. Борићемо се за прве две позиције и пласман у другу, такође, групну фазу где се игра по принципу домаћин и гост што је још шест утакмица. Ако не прођемо даље, имаћемо опет пуно мечева, али у Купу Европе. То значи, највероватније, најмање 11 утакмица у Европи што морамо да испратимо логистички у смислу квалитета екипе, али и финансијски. Тако да тражићемо финансијску помоћ од Државе, Град нам већ пуно помаже, али ово је сада већ и национални интерес јер заједно промовишемо промовишемо женски спорт и културу унапређивања родне равноправности, али и мултикултуралности у спорту јер у нашем тиму су и припаднице више различитих националности, а које су рођене на нашим просторима, уједно и репрезентативке Србије“, наглашава Фрациле.