in

Subotičanin osumnjičen za krijumčarenje migranata

Subotičanin osumnjičen za krijumčarenje migranata

SUBOTICA –

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su D. S. (42) iz Subotice zbog sumnje da je organizovao taksi prevoz, dostavljanje hrane, sredstva za higijenu i punjače za mobilne telefone iregularnim migrantima.

On je osumnjičen za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz Policijske uprave u Suboticu.

Sumnja se da je organizovao taksi prevoz iregularnim migrantima, kao i dostavljanje hrane, sredstava za higijenu i punjača za mobilne telefone i na taj način im omogućavao ilegalan boravak u Srbiji.

Prilikom pretresa kuće osumnjičenog, policija je pronašla manju količinu marihuane, kao i 18 kilograma duvana za žvakanje, pa su protiv njega podnete i krivične prijave za neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

D. S. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Subotici odredio mu je pritvor do 30 dana.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /