in

Suđenje Belivukovoj grupi: Prikazane poruke o planiranju Ljepojine otmice

Suđenje Belivukovoj grupi: Prikazane poruke o planiranju Ljepojine otmice

Prikazane su prepiske u vezi sa otmicom i kasnije ubistvom Milana Ljepoje, kog su, kako se sumnja, pripadnici ove grupe oteli i ubili.

 

Među prepiskama se pominje da, kako nije radila industrijska mašina za mlevenje mesa, koja je inače pronađena u skrivenoj prostoriji u kući u Ritopeku, te je sledeća poruka bila: “Prošli put je izbacivala umesto da melje” i “Nema veze, spakovaćemo ga u parčiće pa ću ja da ga kuvam”.

Vidi se i da su kupili najlone i kese za smeće, dok im fale tanke hirurške i deblje gumene rukavice, kao i prepiska o “Mancetu” što je, kako tvrdi tužilaštvo, bio nadimak Milana Ljepoje

Najpre su danas prikazane, kako je rekao okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin, slike pokojnog Zdravka Radojevića, koje su fotografisane u kući u Ritopeku.

Branilac optuženih Dejan Lazarević je ponovio da su fotografije fotošopirane.

Prikazane su i fotografije Radojevićevog automobila i dokumentacija vezana za taj “mercedes”, kog su, prema navodima iz optužnice, pripadnici ove grupe nakon Radojevićevog ubistva prodali u Albaniji.

Prikazana je i konverzacija sa kriptovane aplikacije “Skaj”, a jedna poruka glasi: “Sve su krvnici bili, ne neki civili”, uz poruku da mu šalje fotografije iz “klanice” da ostanu, za svaki slučaj.

Branilac Filipa Ivanovskog, Miljana Perendija predložila je da se današnje suđenje ne održi, jer postupajuća sudija u ovom postupku ide u penziju krajem aprila, što su podržale i njene kolege.

Predsednica sudskog veća Vinka Beraha Nikićević je na to odgovorila da jeste istina da je doneta odluka da ide u penziju, ali smatra da ne bi trebalo da bude diskutovanja o tome u sudnici.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /