in

Sufinansiranje Narodnog pozorišta u Somboru

Kraj prethodne pozorišne sezone obeležio je jubilarni 30. Pozorišni maraton koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja, kao i Pokrajinski sekretarijatia za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Ove godine Narodno pozorište prijavilo je 13 predloga projekata, a odobreno je sufinansiranje 5 projekata.

,,Ove godine smo podržani i od strane Pokrajine i od strane Ministarstva za naš jubilarni pozorišni maraton,podržani smo i za dva projekta digitalizacije ,kao i konkurs mobilnosti,gde smo dobili sredstva za gostovanje u Sarajevu sa predstavom ,,Ibi the great,, koja je realizovana u maju mesecu ,ali i za gostovanje predstave ,,Tartif,, u Sloveniji što se nadam da ćemo uspeti da realizujemo do kraja godine.,, rekla je Bojana Kovačević, direktorka Narodnog pozorišta u Somboru.

Povodom jubileja 140 godina od osnivanja Narodnog pozorišta publika će karte za predstave moći da kupi po sniženim cenama.

,,Za sve naše reprizne predstave do kraja novembra meseca,na dan igranja predstave ako je ostalo karata cene su snižene 50 odsto.,,objasnila je Kovačevićeva.

25. novembra Narodno pozorište Sombor obeležiće 140 godina od osnivanja i tim povodom obradovaće ljubitelje ove umetnosti premijerom ,a reč je o predstavu ” Galeb” Antona Pavloviča Čehova u režiji Milana Neškovića.

 

 

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /