in

Surovi: Nacionalne zajednice da glasaju za listu “Alеksandar Vučić – Srbija sutra”

“Zato pripadnici nacionalnih zajednica nemojte da nasedate na lažna obećanja opozicije, nemojte uzaludno bacati Vaš glas, jer opozicija osim pričanja ne može realno ništa da uradi u Vašoj sredini. Srpska napredna stranka ima apsolutnu većinu u Narodnoj skupštini Republici Srbije i u Skupštini AP Vojvodine i jedina je u mogućnosti da realno pomogne gradovima i opštinama. To je јedina politička realnost u Srbiji i to treba imati na umu”, navodi se u saopštenju stranke “Slovaci napred!”.

Kako se dalje navodi, “samo u multietničkoj i multikulturalnoj AP Vojvodini živi 26 etničkih zajednica. Raduje me da Srpska napredna stranka brine i o nacionalnim zajednicama i da je dala šansu da na listi ‘Aleksandar Vučić – Srbija sutra’ pored Srba budu i Slovaci, Mađari, Bošnjaci, Romi, Rumuni, Crnogorci i druge zajednice i to pokazuje jedan veliki stepen senzitivnosti i odgovornosti prema multikulturalnosti Srbije. Briga o nacionalnim zajednicama, razvoju manjinskih prava, finansiranju Nacionalnih saveta nacionalnih manjina u Srbiji je jedinstvena u celom svetu”.

“Svi mi vidimo da je Srbija jedno veliko gradilište i ko kaže drugačije ne govori istinu. I to treba da ponavljamo i 100 puta ako je potrebno. Kde kod krenemo po Srbiji vidi se da se užurbano gradi. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je svojom energijom i uticajem uspeo da dovede mnoge kompanije, koje su izgradile upravo fabrike u Srbiji i inicirao je mnoge kapitalne infrastrukture projekte koje spajaju gradove i države. U to je nedavna poseta predsednika Kine Si Đinpinga još značajnija za Srbiju jer čelično prijateljstvo i pridruživanje Srbije inicijativi ‘Pojas i put’ donelo je opipljive i vidljive rezultate”, piše u tekstu saopštenja.

Ocenjuje se da je, zahvaljujući novom predsedniku Vlade Republike Srbije Milošu Vučeviću, koji je ujedno i predsednik Srpske napredne stranke, kada je bio gradonačelnik Grad Novi Sad je značajna napredovao.

Prema tekstu, “pokrenuti su veliki infrastrukturni projekti u putnoj infrastrukturi, kapitalni kulturni projekti, počelo se sa izgradnjom četvrtog mosta koji će se spojiti na Fruškogorski koridor, a i čeka nas peti most u Novom Sadu”.

Ističe se da je da za mandata gradonačelnika Miloša Vučevića je Novi Sad poneo dve prestižne titule; titulu Evropske prestonice mladih 2019 i Evropske prestonica kulture – Novi Sad 2022.

Kako se tvrdi, mnogi kapitalni objekti su, zahvaljujući tri puta biranom gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, iznikli su u Novom Sadu a to su Naučno-tehnološki park Novi Sad, Muzičko baletska škola, Mreža kulturnih stanica, Kreativni distrikt, “Kineska četvrt”.

“Puštena je u rad pruga Beograd – Novi Sad. Radovi Novi Sad – Subotica se uskoro završavaju. Miloš Vučević je brinuo kao gradonačelnik Novog Sada o ravnomernom razvoju svih prigradskih mesta u Novom Sadu i tu su postignuti značajni rezultati”, ocenjuje stranka “Slovaci napred”.

Kako se ocenjuje, dovoljno je samo pogledati Kisač, slovačko prigradsko mesto nadomak Novog Sada, gde je zahvaljujući sadašnjem predsedniku Vlade Republike Srbije Milošu Vučeviću, Grad Novi Sad izdvojio 1,3 milijarde za izgradnju kanalizacije u Kisaču.

“Adaptiran je celi put koji spaja Kisač sa Futogom, put kroz Slovačku ulicu, završen je novi put Kisač – Tankosićevo – Stepanovićevo, rekonstruisan i opremljen je Kulturni centar Kisač, adaptiran Dom penzionera i Dom zdravlja, adaptirana zgrada Mesne zajednice Kisač a radovi na Etno kući u Gombarovoj ulici su u toku”, navodi stranak “Slovaci napred”.

Zbog svega gore navedenog svi zajedno glasamo 2. juna za listu “Alеksandar Vučić – Srbija sutra”, zaključuje se u pozivu.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /