in

Svečano otvoren EXIT; slavimo rođendan Nikole Tesle uz Baby Lasagnu, Burak Yetera sa Dimash Qudaibergenom, Iniko, Whyte Fang i drugima!

Svečano otvoren EXIT; slavimo rođendan Nikole Tesle uz Baby Lasagnu, Burak Yetera sa Dimash Qudaibergenom, Iniko, Whyte Fang i drugima!

Novina festivala je upravo nulti dan koji je posvećen rođendanu Nikole Tesle, te je tvrđava u Novom Sadu na samom otvaranju zasijala posebnim audio i vizuelnim efektima. Nultog dana, pred okupljene su izašli “Keni nije mrtav”, Luke Black, Teya Dora, INIKO, Baby Lasagna i mnogi drugi.

Prema rečima vlasnice jednog od najvećih hitova prošle godine “Jericho” INIKO, prisutno je uzbuđenje zbog prve posete Srbiji.

“Publika može da očekuje da me oseti. Biti na bini i znati da ljudi žele da vas čuju, da čuju vašu poruku, divno je, ali unosi i nervozu. Moja poruka je da svaka osoba može da promeni svet, samo ako je u kontaktu sama sa sobom”, rekla je INIKO.

Nultog dana nastupi su samo na Main stage, dok će ostalim danima biti i na ostalim binama. U narednim danima, najveća poseta se očekuje na nastupu Black Eyed Peas.

U godini u kojoj je proslavio svoj 24. rođendan, EXIT pomera granice, pa se tako pored četiri regularna dana, održava i nulti – Day 0. Nešto posle 19:30 na Tesla Universe Stage izašao je bend “Keni nije mrtav”, oko 21:00 počeo je nastup Luke Black, a nešto pre 21:30 na binu je izašla Teya Dora, koja je nastup počela pesmom Džanum.

Ceremonija svečanog otvaranja počela je u 22:00, a predvodio ju je čovek koji je ukrotio hladnoću i podredio je svom psihičkom i fizičkom zdravlju – Wim Hof. Uz Wim Hofa, na otvaranju će nastupiti i Stefanos Sifandos, Oren Harris kao i projekat Muzika nade, jedinstven program u Srbiji koji je nastao u partnerstvu sa čuvenim El Sistema pokretom, proglašenim od strane UNESCO-a za najbolji socijalno inkluzivni program na svetu.

Festival će obeležiti najveće zvezde svetske muzičke scene, a diverzitet žanrova učiniće ovaj EXIT posebnim. Na Petrovaradinsku tvrđavu stižu i Carl Cox, Black Eyed Peas, kao i Tom Morello, Black Coffee, Argy sa Vintage Coultur, Bonobo, Klangkuenstler, Sara Landry, kao i mnogi drugi.

Muzička avantura koja obeležava leto počela je ove godine sa novosadske plaže Štrand. Danas, od 15 sati, u kafiću LOFT na Štrandu gostovao je čovek koji je neumoljivi gospodar hladnoće, Holanđanin Wim Hof koji je pokrenuo energiju u nama svojim zanimljivim i životnim pričama. Druženje je upotpunila i Exitova Kakao Я:Evolucija, kojom su EXIT i Ada Divine Awakening postali jedni od prvih festivala u svetu koji mladima nude alternativu ka zdravijem, osvešćenijem i u potpunosti organskom načinu zabave, uz isceliteljsku moć muzike i benefite drevne biljke kakaa, koja predstavlja prirodan izvor neverovatne energije i čistih hormona sreće.

Kasnije se ceremonija otvaranja preselila na Petrovaradinsku tvrđavu, gde je Wim Hof predvodio govornike, među kojima su Stefanos Sifandos, Oren Harris, ali i projekat Muzika nade, jedinstven program u Srbiji koji je nastao u partnerstvu sa čuvenim El Sistema pokretom, proglašenim od strane UNESCO-a za najbolji socijalno inkluzivni program na svetu.

Nulti dan festivala obeležiće nastupi predvodnika evrovizijske scene, počevši od nekrunisanog pobednika za ovogodišnju najbolju pesmu Evrope Baby Lasagne, preko naše predstavnice Teya Dore do prošlogodišnjeg predstavnika Srbije Luke Blacka. Međutim pored njih, za nezaboravno veče pobrinuće se i Burak Yeter sa Dimash Qudaibergenom, zatim Iniko i Whyte Fang. Svi oni nastupaće na Glavnoj bini koja, u čast rođenja najvećeg svetskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle ove godine nosi ime Tesla Universe!

indira, paganotto, photo, ervin, kovac, 15

Ali nulti dan je samo uvertira u zvezdane dane koji su pred nama. Do 14. jula na binama unutar Petrovaradinske tvrđave smenjivaće se najzvučnija imena svetske muzičke scene, a diverzitet muzičkih žanrova je takav da i najistančanije uho može da pronađe svoj ukus. Carl Cox, koosnivač benda Rage Against The Machine Tom Morello, Black Eyed Peas, Gucci Mane, Black Coffee, Bonobo DJ set, Oliver Tree, Artbat, John Newman Hybrid Set, Cavalera, Ofenbach, Steve Angello i mnogi drugi prirediće nasupe o kojima će se godinama pričati.

Bitna informacija za sve one koji poseduju četvorodnevne ulaznice! Svi koji su propustili registraciju ili nabavili svoje četvorodnevne ulaznice nakon 05. juna i dalje mogu da prisustvuju programu Day 0! Jedino što je neophodno jeste da dođu na glavni ulaz u Petrovaradinsku tvrđavu u sredu, najkasnije do 21:30! Ko tako postupi, prisustvovaće magičnoj večeri i početku nove Exitove avanture!

Četvorodnevni paketi su rasprodati, a jednodnevne ulaznice možete kupiti ovde ili na prodajnim mestima Gigstixa kao i onlajn.

U samom finišu predfestivalskog iščekivanja i one fenomenalne atmosfere koja počinje da bruji Novim Sadom, po svim ulicama i njegovim skrivenim kutcima, interesovanje za EXIT festival je u punom jeku!

Kompleti ulaznica za sve dane festivala su već uveliko rasprodati, a svi oni koji još uvek nisu obezbedili svoje mesto na najuzbudljivijem događaju godine u prodaji su još uvek jednodnevne ulaznice, a za one koji nisu iz Novog Sada ostavljen je odgovarajući kontingent koji će biti dostupan na festivalskim kapijama.

exit, festival

Ogroman odziv i veliko interesovanje za ovogodišnji EXIT je u punom jeku! Ove godine se iščekuje jedna od najjačih muzičkih postavki do sada, a festival će ugostiti više od 200.000 posetilaca iz preko 80 zemalja sveta tokom pet nezaboravnih dana. Ove godine, na Petrovaradinskoj tvrđavi, EXIT festival će ponosno dočekati ljubitelje muzike iz svih krajeva sveta! S raznih kontinenata, od Azerbejdžana do Urugvaja, posetioci će se okupiti kako bi zajedno stvorili jedinstvenu globalnu atmosferu. Neka od zemalja iz kojih dolaze uključuju Bangladeš, Kolumbiju, Egipat, Indiju, Južnu Koreju, Kazahstan, Maleziju, Saudijsku Arabiju, Singapur, Južnu Afriku, egzotičnu Obalu Slonovače i Ekvador, ali i Južnu Koreju, Monserat, Oman, Peru i mnoge druge. EXIT će opet biti epicentar svetske raznolikosti i muzičkog jedinstva!

Posetioci festivala biće smešteni u udobnim novosadskim hotelima i apartmanima, kao i u omiljenom festivalskom kampu, koji je juče otvoren na Štrandu, najlepšoj peščanoj plaži na Dunavu. U kampu je ostalo još malo slobodnih mesta, za koje se očekuje da će ubrzo biti popunjena.

Novo izdanje EXIT festivala, sa temom EXIT Starseeds i sloganom „Probudimo naše supermoći zajedno“, biće održano od 10. do 14. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz Nulti dan, 10. jula na Tesla Universe bini, u čast rođendana našeg najvećeg pronalazača Nikole Tesle! Na EXIT Starseeds od 10. do 14. jula na Petrovaradinsku tvrđavu stiže legendarni hip-hop i pop sastav Black Eyed Peas, koosnivač Rage Against The Machine Tom Morello, rodonačelnik trapa Gucci Mane, Cavalera, Carl Cox, Bonobo, Black Coffee, Maceo Plex, KlangKuenstler, Sara Landry, Sama’ Abdulhadi, Rudimental, John Newman DJ Hybrid live, Ofenbach, Steve Angelo, Azhariah, Ofenbach i mnogi drugi! Ceo program možete pogledati ovde.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /