in

Шведски кутак на Сави за најмлађе Митровчане

Град Сремска Митровица захваљујући одличној сарадњи са Амбасадом Шведске приредио је Уметнички кутак како би најмлађи суграђани могли да уживају у правим садржајима за децу. Организатори овог дружења су Туристичка организација Града Сремска Митровица, Шведски институт и Шведски филмски институт.

У оквиру манифестације “Лето на Сави “на тераси Туристичког инфо центра одржана је манифестација под називом “Уметнички кутак Амбасаде Шведске”. Тераса Туристичког инфо центра била је претворена у биоскоп за најмлађе Митровчане, а на репертоару биоскопа на отвореном су били шведски филмови за децу. У кутку Пипи Дуге Чарапе, посетиоци су могли и да прочитају неке од класика шведске књижевности за децу, а они који нису дошли маскирани као најпопуларнија риђокоса девојчица могли су се маскирати у инфо центру.

Град Сремска Митровица захваљујући одличној сарадњи са Амбасадом Шведске приредио је Уметнички кутак како би наши најмлађи суграђани могли да уживају у правим садржајима за децу. Организатори овог дружења су Туристичка организација Града Сремска Митровица, Шведски институт и Шведски филмски институт. Одржан је и Карневал Пипи Дуге Чарапе. Књига названа по овој девојчици, најпознатије је дело за децу шведске књижевнице Астрид Линдгрен. Међу најзначајнијим наградама за књижевност за децу у свету јесте и награда названа по овој списатељици која се додељује управо у Шведској.

Митровачки малишани на овај начин упознали су се са делом шведске културе, кроз филмове који обрађују тематику младих, Друго вече биоскопа на отвореном одржаће се вечерас, а као и синоћ, док су се деца забављала, родитељи су добили слободно време.