in

Svetski dan sreće obeležava se na Trgu slobode (AUDIO)

Svetski dan sreće obeležava se na Trgu slobode (AUDIO)

NOVI SAD –

Svetski dan sreće obeležava se na Trgu slobode od 11 do 18 časova,u organizaciji kulturne stanice Karavan. Generalna skupština Ujedinjenih nacija 12. jula 2012. godine ustanovila je predlog da se svetski dan sreće obeležava svakog 20. marta, a inicijator predloga bila je Kraljevina Butan.

audio icon

sunce, nebo, zalazak, sreca, radost, optimizam, vreme, prognoza

Međunarodni dan sreće treba da među pojedincima i zajednicama podigne svest o važnosti sreće u svakodnevnom životu. Pitali smo građane da li su srećni i šta za njih predstavlja sreća.

Program koji se održava na Trgu slobode prilagođen je svim uzrastima.

Od 11 do 15 časova predviđeno je druženje sa građanima, u 15 časova nastupa mešovito inkluzivni hor ISON, zatim od 16 časova poznati novosadski pesnici govoriće o sreći iz svog ugla, a od 17.30 nastupiće dečiji hor „Zvončići”. Dušan Malešev, iz mreže kulturnih stanica objasnio je detalje programa.

U jednom od izveštaja Ujedinjenih nacija o sreći, stanovništvo se poziva da sreću podeli sa prijateljima i porodicom, da se izrazi zahvalnost, da se drugi učine srećnim i ispunjenim u životu.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /