in

Tematski kamp u Subotici okupiće našu decu iz EU i Amerike

SUBOTICA –

Tematski kamp za decu iz dijaspore okupiće ovog leta u Subotici stotine mališana srpskog porekla koji žive u Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama, Norveškoj i Nemačkoj, saopšteno je iz Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom.

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević danas je sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem postigao dogovor da Subotica aplicira za realizaciju projekta Vlade Srbije koji je usmeren na organizaciju kampova za našu decu koja žive u rasejanju.

“Subotica predstavlja idealno mesto za organizaciju letnjeg kampa za decu iz dijaspore. Njegove turističke, kulturno-istorijske i sportske atrakcije zajedno sa prijateljskom atmosferom čine ga ne samo zabavnim, već i edukativnim iskustvom za naše mlade sunarodnike iz celog sveta”, rekao je ministar Milićević i naglasio da će tokom boravka u gradu na severu Bačke naši mališani moći da nauče i o caru Jovanu Nenadu o kome se malo zna, a koji je nakon borbe sa Turcima i oslobađanja velikog dela današnje Vojvodine 1526. i 1527. godine proglasio srpsko carstvo.

Gradonačelnik Bakić istakao je da je Subotica grad koji se može pohvaliti bezbednošću i gostoprimstvom.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /