in

Treći “Invictus Challenge” na Fruškoj gori

VRDNIK –

Aktivnost, dobra zabava i priroda Fruške gore, spoj su koji donosi treći “Invictus Challenge”. Nakon dva uspešna izazova na Petrovaradinu i Štrandu ove godine, poslednji, kako kažu organizatori, obećava da će biti veći i bolji od prethodnih, jer je oborio rekord već u pretprijavama, kada se prijavilo hiljadu tristo učesnika.

Pred učesnicima poslednjeg “Invictus Challenge”ove godine biće dve staze: kraća od sedam kilometara sa 23 prepreke i duža od 19 kilometara sa 28 prepreka. Trčanje, skakanje, penjanje, ali pre svega dobra atmosfera i druženje u jesenjoj prirodi Fruške gore je zagaratovano, ističu organizatori.

Dodaju da su zbog povećanog broj učesnika, ali i publike promenili lokaciju, te će se “Invictus Challenge” ovog puta umesto na Popovici održati u Vrdniku.

“Obezbedili smo vredne novčane i robne nagrade za naše takmičare odnosno pobednike i na sedam i na 19 kilometara, kao i nagrade za učesnike lige. Svi takmičari koji su učestvovali na Petrovaradinskoj tvrđavi, na Štrandu i na Fruškoj gori dobiće vredne nagrade od naših sponzora” , ističe Nedeljko Rodić, “Invictus Challenge”.

Kada je u pitanju starosna dob učesnika, mogu učestvovati kako profesionalci tako i početnici od petnaest godina pa naviše. Dodaju da su prošle godine baš na Fruškoj gori imali najstarijeg takmičara od 68 godina.

“Kao najavu za ovaj “Invictus Challenge” imali smo par podcasta, mini podkasta sa našim takmičarima koji su do sada dolazili i uvek je bitna samo jedna stvar niko ne može da objasni ni pre ni posle koje je to uzbudjenje pred sam start, toliko pozitivne energije i ono što vlada ovde je to što u ovoj disciplini nema sujete između takmičara, u svakoj prepreci u slučaju da neko ne može da savlada nešto takmičćar drugi će pomoći nekome ko ne može da savlada” , napominje Nedeljko Rodić, “Invictus Challenge”.

Prijave su gotove, ali ostavljeno je još nekoliko mesta za prijave i na dan trke, koja će zvanično početi u subotu u 12 časova i 15 minuta. Organizatori pozivaju i publiku da dođe u velikom broju i bodri takmičare, jer nije retkost da onaj ko bude u publici na jednom “Invictus Challenge”, odluči da već na sledećem postane učesnik.

Pored toga, organizuju se i treninzi kao pripreme za izazove, te ukoliko i vi odlučite da budete takmičar do sledećeg izazova imate pet meseci da se dobro pripremite i sami se uverite zbog čega svi kažu da je “Invictus Challenge” toliko jedinstven izazov.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /