in

U Banjaluci odjeknule sirene u 19.55, Palata RS u bojama ruske zastave

U Banjaluci odjeknule sirene u 19.55, Palata RS u bojama ruske zastave

Sirene su se oglasile u 19.55 časova, tačno u vreme kada je 24. marta 1999. godine počela agresija NATO pakta na SRJ i kada su pale prve bombe i rakete, prenela je Srna.

U NATO agresiji pre 25 godina, tokom 78 dana bombardovanja, ubijeno je 2.500 ljudi, među kojima najmanje 79 dece, dok je upotreba zabranjene municije sa osiromašenim uranijumom izazvala teške posledice po zdravlje stanovništva, a cela zemlja pretrpela strašna razaranja.

Palata Republike Srpske u bojama ruske zastave

Palata Republike Srpske večeras je osvetljena u bojama zastave Rusije, u znak solidarnosti Srpske sa Rusijom, gde se u petak desio teroristički napad u kojem je poginulo najmanje 137 ljudi, prenela je Srna.

U Srpskoj je danas Dan žalosti.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u subotu da je teroristički napad u Moskvi za svaku osudu i da sve što se dešava na tako gnusan, zločinački način mora da prestane, da bude sprečeno i onemogućeno po svaku cenu, i naglasio da svi faktori na Balkanu treba da budu posvećeni i učine sve na očuvanju mira.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /