in

U nedelju startuje Novosadski polumaraton (AUDIO)

U nedelju startuje Novosadski polumaraton (AUDIO)

Novosadski polumaraton, 31. po redu, održaće se u nedelju, 24. marta, a start trke kreće sa Trga slobode u 10 časova. Na ovogodišnje trke polumaratona, kako je rečeno, prijavilo se gotovo 1.800 učesnica i učesnika iz 20-ak zemalja, pretežno regiona i Evrope. Pored glavne polumaratonske trke učesnici će moći da trče i prateće kraće staze.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada i predsednica Organizacionog odbora Novosadskog polumaratona MSc Jelena Marinković Radomirović istakla je na današnjoj konferenciji da Grad Novi Sad nastavlja tradiciju organizovanja polumaratona, čime se promoviše zdravlje, sportski duh i takmičarska atmosfera.

“Trčanje je više od sporta. To je putovanje ka boljem, spremnijem i ka izdržljivosti. Novosadski polumaraton upravo daje tu pozitivnu energiju koja podstiče i stimuliše zdrav život. Bez obzira na to da li je neko rekreativac ili profesionalni sportista, pozivamo sve da se pridruže ovoj manifestaciji i budu deo inspirativnog sportskog duha. Osim što promoviše zdrav način života, Novosadski polumaraton pruža priliku za druženje, razmenu iskustava, a svakako podstiče međusobnu podršku među učesnicima. To je prilika da pokažemo snagu, izdržljivost i istrajnost, ali i da se okupimo kao zajednica u ime zdravlja i fizičke aktivnosti”,  kazala je MSc Jelena Marinković Radomirović.

Predsednica novosadskog parlamenta takođe se zahvalila svima koji su učestvovali u organizaciji Novosadskog polumaratona, poželevši učesnicama i učesnicima da uživaju u “svakom savladanom metru, da se nadmeću sa osmehom i cilj prođu ponosni.“

Podsekretarka Sekretarijata za sport i omladinu Aranka Binder ocenila je polumaraton kao manifestaciju od izuzetnog značaja, ističući promociju zdravog načina života, ali i šarm koji prati čitav događaj.

Načelnik Gradske uprave za sport i omladinu Dragan Begović podsetio je da Grad Novi Sad godinama podržava kako polumaraton, tako i maraton, te da će nastaviti to da čini.

Dimitrije Dolga iz Novosadskog polumaratona potvrdio je veliko interesovanje za trke ovogodišnje sportske manifestacije. On je dodao da su se organizatori trudili da obezbede trke za svačiji uzrast, pa će osnovci trčati samo u pešačkoj zoni. Start polumaratona i štafetnog polumaratona je u 10 časova, dok takmičari ostalih pratećih trka kreću kasnije sa Trga slobode.

Detaljnije u audio zapisu.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /