in

U Novom Sadu održan 21. Nacionalni kup u robotici “Eurobot Srbija”

Na ovogodišnjem Nacionalnom kupu, prvo mesto zauzeo je tim “Mi”, čime su potvrdili svoj izuzetan talent i inovativnost. Drugo mesto pripalo je “Team Walle”, dok je treće mesto osvojio tim “Memristor”.

Ovi timovi su svojim uspehom na nacionalnom nivou obezbedili učešće na Evropskom prvenstvu u robotici koje će se održati u Francuskoj, noseći titulu nacionalnih šampiona i ambasadora srpske inovativnosti u svetu.

Podsećamo da su timovi sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu već ostvarili značajne uspehe na međunarodnoj sceni, osvojivši prvo mesto na Evropskim turnirima u robotici, i tako dokazali izuzetnost i konkurentnost srpskih studenata na globalnom nivou.

image, 6483441, (1)

U kupu učestvuje 16 timova iz Novog Sada, Beograda, Šida i Pančeva. Kao i uvek potrebno je napraviti robota koji treba da ispuni novi zadatak, a ovogodišnja tema kupa je naseljavanje Marsa.

Učesnici svake godine imaju nekoliko meseci da se pripreme i naprave svog robota, a tokom meča on mora potpuno nezavisno da obavlja i rešava sve nastale situacije.

U holu Naučno-tehnološkog parka је postavljena i izložba na kоjoj su prikazani različiti robotski sistemi, a najbolja 3 tima sa ovog kupa će učestvovati na evropskom prvenstvu “Eurobot” u Francuskoj od 8. do 11. maja.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /