in

U Novom Sadu počeo prvi gejming festival “Vibe factory”

NOVI SAD –

Prvi gejming festival “Vibe Factory” otvoren je danas na Novosadskom sajmu i trajaće tri dana, odnosno do nedelje 23. oktobra. To je najveći i najatraktivniji festival tog tipa u Srbiji i osmišljen je u skladu sa svetskim standardima, a okupiće ljubitelje gejminga, Jutjuba, video igara, gejm dizajna i svega onog što čini modernu gejming scenu. Otvaranju je, pored direktora Festivala Olge Ješić i izvršnog direktora za sajamsku delatnost Borisa Nadlukača, prisustvovao i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

“Izuzetno mi je drago što će Novi Sad u naredna tri dana biti centar gejming industrije, ne samo u Srbiji, već i u regionu. Ova industrija raste ogromnom brzinom, a Novi Sad je sedište nekoliko svetski poznatih kompanija iz te oblasti. U našem gradu se prave igrice koje igraju stotine miliona ljudi širom sveta. Sve su ovo razlozi zbog kojih je Grad podržao ovaj događaj, a po broju izlagača i interesovanju koje vlada, vidi se da smo bili u pravu. Ono što je takođe veoma bitno, jeste to što ovaj događaj ima i edukativni karakter. Zbog uticaja gejminga na nove generacije, važno je edukovati širu javnost o pozitivnim stranama i razumevanju gejminga”, rekao je Milorad Radojević.

gejming,, vibe, factory

Svi zainteresovani će, u toku tri festivalska dana, imati priliku da se upoznaju sa novostima u toj industriji, o načinu rada i prilikama koje ova grana IT pruža, a koja je trenutno jedna od najplaćenijih u tom sektoru.

U Hali 1, Novosadskog sajma, biće održani turniri u gejmingu, a posetioci će moći da se takmiče kao profesionalci u šest trenutno najpopularnijih svetskih igrica. Takođe, moći će da snimaju spotove i učestvuju u izazovima sa jutjuberima, da se kostimiraju u svoje omiljene junake, ali i da učestvuju u radionicama robotike i da osvoje vredne nagrade.

Кako je istakla Olga Ješić, tokom tri festivalska dana biće organizovani paneli i konferencije za posetioce, najpre za roditelje, ali i za profesionalnu gejming zajednicu. Кapije sajma biće otvorene za posetioce od 9 do 20 časova, cena pojednične ulaznice je 1000 dinara, dok je cena karte za grupne dolaske 800 dinara.

 

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /