in

U opštini Vrbas obeležen Međunarodni dan tolerancije

U opštini Vrbas obeležen Međunarodni dan tolerancije

Na sednici je istaknuto da se iz godine u godinu povećava budžet za socijalnu zaštitu, i da je ove godine iznosio 133 miliona dinara, blizu 10 odsto ukupnog budžeta opštine.

“U opštini Vrbas složno žive 22 nacije. Mi ne ističemo različitosti, nego negujemo posebnost. Svih 365 dana u godini. Opština Vrbas nastoji da svake godine realizuje projekte koji poboljšavaju kvalitet života svih naših stanovnika, a posebno smo posvećeni programima koji su namenjeni društveno osetljivim grupama. Tolerancija nije samo prihvatanje i uvažavanje različitosti, već pre svega obaveza zajednice i svih koji mogu da pomognu – da to i učine. Humanost počinje dobrom voljom, pristojnošću i naposletku konkretnim delom i to u ulici u kojoj živimo i najbližem susedstvu. Opština Vrbas upravo brigu u oblasti zaštite socijalno osetljivih grupa smatram jednim od najvažnijih prioriteta. Zato ćemo i u narednom periodu činiti sve da većim izdvajanjima i unapređenjem sadržaja dodatno poboljšamo kvalitet života naših sugrađana”, rekao je Predrag Rojević, predsednik Opštine Vrbas.

On je podsetio da opština Vrbas finansira putne troškove za decu sa posebnim potrebama i da svake godine donira ogrev i novčanu pomoć od 20.000 dinara za više desetina porodica.

“Za putne troškove dece sa posebnim potrebama iz opštinskog budžeta na godišnjem nivou izdvajamo 10 miliona dinara. A obezbeđujemo i sredstva za nabavku školskog pribora za decu bez roditeljskog staranja. Takođe, opština Vrbas je usvojila Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja pripadnika romske zajednice, a imamo ozbiljne rezultate u rešavanju stambenog pitanja izbeglih i raseljenih lica”, rekao je Rojević.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /