in

U PKS predstavljena digitalna platforma za unapređenje poslovanja

U PKS predstavljena digitalna platforma za unapređenje poslovanja

Platforma je predstavljena u prisustvu predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić, ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelene Begović i predsednik PKS Marka Čadeža, kao i osnivača i generalnog direktora austrijske IT kompanije IN-Manasa Franc Bajloma i direktora Centra za digitalnu transformaciju PKS Predraga Nikolića.

Kako je rečeno na početku skupa, ova platforma pomaže kompanijama u poslovanju korišćenjem najsavremenijih tehnologija i primenom inovacija.

Istaknuto je i da je reč o novoj digitalnoj platformi namenjenoj povezivanju ne samo kompanija i startapa, već i naučno-istraživačkih institucija i akademske zajednice sa ciljem kreiranja novih projekata i poslova, razmene ideja i inovacija, kao i njihove primene u praksi.

Kako je naglašeno Inno-Verse je predviđena za široki krug korisnika, počev od studenata i mladih istaživača novih tehnologija, preko naučnih radnika i univerzitetskih profesora do razvojnih centara unutar kompanija, koje su u svakodnevnoj trci za unapređenjem konkurentnosti i tržišnih pozicija.

Nova digitalna platforma Inno-Verse delo je Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (CDT) i austrijske kompanije “In Manas”.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /