in

U Skupštini Srbije nastavljen Kolegijum o izbornim uslovima

U Skupštini Srbije nastavljen Kolegijum o izbornim uslovima

Sastanak je počeo nešto posle 9.00, časova, a raspravlja se i o tri zahteva opozicije za predstojeće beogradske i lokalne izbore.

Vlast i opozicija su se prvi put posle decembarskih izbora našli za istim stolom u parlamentu u ponedeljak, 1. aprila, kako bi razgovarali o izbornim uslovima, ali dogovor, kako je rečeno novinarima, nije bio postignut.

Brnabić je posle razgovora rekla da je vladajuća koalicije prihvatila dva od tri zahteva opozicije – da se formira nezavisna komisija koja bi vršila kontrolu i reviziju biračkog spiska i da javni servis počne objektivno da izveštava i da bude svima podjednako dostupan.

Brnabić je istakla da jedini zahtev koji nisu mogli da prihvate je da beogradski i izbori na lokalu koji nisu održani u decembru budu održani istog dana.

Iz koalicije “Srbija protiv nasilja” su poručili da su dali rok vlastima do danas da odgovore na sva tri uslova.

Na Kolegijum su se odazvale sve poslaničke grupe vladajuće koalicije SNS, SPS, SDPS, JS, PUPS, SVM, Stranka pravde i pomirenja, kao i predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja” i koalicije NADA.

Na sastanak nisu došli predstavnici poslaničke grupe “Mi – glas iz naroda dr Branimir Nestorović”, kao i predstavnici poslaničke grupe “Ekološki ustanak” koju vodi Aleksandar Jovanović Ćuta.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /