in

У Сомбору одржан 17. меморијал “Јован Ђуран”

Упарађени коњари и улицкани коњи показали су сву лепоту коњичког спорта на 17.меморијалу ,,Јован Ђуран,, одржаном у Сомбору. Једанаест такмичара том приликом одушевили су публику вештином у тркама запрега између чуњева.

“Свако такмичење нам значи, показује се знање и умеће. Сваки дан се тренирају коњи,мало се терају ,мало се ради правац, свако од нас је најбољи за себе”, објаснио је Михајло Антонић,такмичар из Сомбора.

“Од малена сам са коњима, иначе сам у јахању, ово је почетак нечег новог,да пробам неку нову дисциплину. Надам се да ће данас проћи све како треба и планирам током лета више да се спремам”, рекла је Татјана Ћосовић,такмичарка из Сомбора.

Подршку Меморијалу дала је и амбасада Уједињених Арапским Емирата из Београда.

“Трке коња свакако изграђују код човека љубав и према друштву ,животу и то су активности које предстваљају и спорт И друштво једне земље”, рекао је Мубарак Ал Дахери , амбасадор Уједињених Арапских Емирата из Београда

“Конкуренција је јака,драго нам је да Сомборци узимају примат у Србији што се тиче овог спорта.Вероватно је и сам Меморијал заслужан да се младим људима покаже овај спорт и они прихватају све и Меморијал је учинио ту једну позитивну страну”, рекао је Никола Ђуран,организатор Меморијала.

Награда за највештијег возача на Меморијалу је и ове године пар оглавина,прелазни пехар ,прекривач и ловоров венац.