in

U Sremskoj Mitrovici nastavljena tradicija izbora malog gradonačelnika

U Sremskoj Mitrovici nastavljena tradicija izbora malog gradonačelnika

SREMSKA MITROVICA –

U Sremskoj Mitrovici je nastavljena tradicija izbora malog gradonačelnika. To je prilika da se na praktičnom primeru ukaže na potrebe i prava deca, tokom trajanja “Novembarskih dana”, kažu nadležni. Svečani prijem i primopredaja dužnosti obavljeni su danas u kabinetu gradonačelnice Sremske Mitrovice Svetlane Milovanović, a novi mali gradonačelnik je Andrej Božić, pobednik konkursa “Da sam ja gradonačelnik”.

Andrej Božić, učenik II razreda Pinkijeve škole stigao je u kabinet gradonačelnika sa cvećem, koje je uručio dosadašnjoj maloj gradonačelnici Mariji Majstorović. Tradicionalno, osmi mali gradonačelnik Grada Sremska Mitrovica je pobednik na konkursu za učenike osnovnih škola, drugog razreda sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, na temu “Da sam ja gradonačelnik/ca”. Ove godine novina je ta da su se učenici predstavili kroz kratke video klipove.

Dosadašnja mala gradonačelnica predala je dužnost novom malom gradonačelniku, čestitala mu I poželela puno uspeha i osvrnula se na svoj jednogodišnji mali mandat.

Graadonačelnica Svetlana Milovanović je organizovala prijem u svom kabinetu, gde je Mariji i Andreju podelila i poklone. Takođe je istakla da se ovom manifestacijom obeležava Svetski dan deteta i da se kroz ovaj program dete stavlja u fokus.

Mali gradonačelnik proveo je dan gradonačelnicom i po svojoj želji obišao grad. Posetio je Vatrogasni dom, a potom ergelu konja mitrovačkog Kazneno – popravnog zavoda. Mali gradonačelnik je tradicionalna manifestacija koja se održava u okviru “Novembarskih dana”.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /