in

U Sremskoj Mitrovici uskoro centar za obrazovanje

U Sremskoj Mitrovici uskoro centar za obrazovanje

SREMSKA MITROVICA –

JP “Urbanizam” iz Sremske Mitrovice doneo je Plan detaljne regulacije bloka između ulice Fruškogorska, Dr Dušana Popovića i Železničke, radi pribavljanja prostora za izradu prateće infrastrukture budućeg centra za obrazovanje.

Na prostoru devastiranog Doma vojske u Sremskoj Mitrovici u budućnosti će se naći savremen, moderan takozvani IT centar, koji će svim Mitrovčanima služiti za ponos.

Površina obuhvata iznosi 4,37 hektara, a poseban cilj uređenja prostora jeste stvaranje planskog osnova za izgradnju centra za edukaciju, s pjacetom sa česmom i spomenikom na atraktivnoj lokaciji. Izrada plana poverena je JP “Urbanizam”.

Pre nekoliko godina objekat Doma vojske prešao je u vlasništvo grada, a završena je i javna nabavka za izbor projektanta, te se očekuje da uskoro započne izrada projektno-tehničke dokumentacije, čime će Mitrovica biti bogatija za moderan multifunkcionalni obrazovni centar.

U okviru ovog plana nalazi se i prostor oko prve zdravstvene ambulante, gde će se dobiti mogućnost da se postojeći objekat u funkciji zdravstva dogradi ili drugačije uredi, u skladu sa potrebama u toj zoni.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /