in

U Sremu još nije registrovan slučaj gripa, vakcinacija naišla na dobar odziv kod građana

U Sremu još nije registrovan slučaj gripa, vakcinacija naišla na dobar odziv kod građana

SREMSKA MITROVICA –

Period je godine kada su učestale virusne infekcije respiratornih organa, ali za sada nema obolelih od virusa gripa u Sremu potvrđeno je iz Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici. Od 3.oktobra počela je vakcinacija protiv gripa i kako su nam potvrdili nadležni ona je naišla na dobar odziv građana, a svi zainteresovani mogu se svakodnevno vakcinisati u svakoj ambulanti Doma zdravlja na teritoriji Grada.

Vakcinacijom protiv gripa od početka oktobra do danas u Sremskoj Mitrovici vakcinisano je oko 13700 građana potvrđeno je iz Zavoda za javno zdravlje. Vakcina je najbolji vid prevencije kažu lekari, a i ove godine Mitrovčani su ozbiljno shvatili prepureke i to učinili.

Infekcije virusom gripa javljaju se u periodu od oktbra do aprila. Iako je trenutno prisutan povećan broj infekcija respiratornih organa u Sremu za sad nije još registrovan ni jedan prisutan slučaj obolelih od gripa.

Grip je akutno respiratorno oboljenje, izaziva ga influenca virus. Čest je oblik oboljenja, a simtomi su akutno respiratno infekcije, koje prati povišena telena temperatura.

Infekcija gripa traje od 5 do 7 dana. Kada je lečenje u pitanju potrebno je mirovati, spuštati temperatu i uzimati vitamine, a ukoliko je teži oblik u pitanju u terapiju se uključuju i antibitici kažu lekari.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /