in

У студенстким домовима у Новом Саду смештено 840 посетилаца фестивала Exit

НОВИ САД –

У студентским домовима у Новом Саду обезбеђен је смештај за 840 посетилаца Еxита. Они ће у домовима боравити од 6. до 11. јула. У Студентском центру Нови Сад наглашавају да већину смештајних капацитета, до окончања испитног рока на факултетима, заузимају студенти Новосадског универзитета.

У домовима тренутно, због испитних обавеза, борави 1.530 студената. Од краја јула и током августа тај број биће мањи. За сада је свој боравак током летњег распуста пријавило 220 студената, и то у два студентска дома “Сајмиште” и “23. октобар”. Август је период који се користи за радове на уређењу студентских домова и ресторана за студентску исхрану. Тако ће бити и ове године.

Током лета инвестираћемо више од девет милиона динара у радове у три студентска дома и Великој мензи. У студентском дому “Слободан Бајић“, у ком смо прошле године инвестирали у замену врата на студентским собама и уређење свих тераса, биће саниран комплетан кров. Велику мензу очекује кречење целог објекта. У студентском дому “23. Октобар” – биће реконструисана хидрантска мрежа, а комплетно ће бити окречен студентски дом “Фејеш Клара” – рекао је директор Студентског центра Зоран Мартиновић.

Мартиновић истиче да је 13. јуна расписан нови конкурс за смештај у студентским домовима.
Конкурс за смештај у 10 домова Студентског центра Нови Сад отворен је до 1. новембра. Студентима је на располагању 2.653 слободних места у домовима у Новом Саду, као и 208 места у Студентском дому у Зрењанину и 143 места у Сомбору. Као и ранијих година, конкурс за студенте прве године траје од 1. до 15. септембра, а за студенте свих осталих година од 16. септембра до 1. новембра 2022. године. А 10% смештајних капацитета наменски је опредељен за смештај студената из осетљивих друштвених група – каже Мартиновић.
Детаљи конкурса објављени су на сајту Студентског центра на веб адреси: http://www.scns.rs/sektori/sektor-smestaja/smestaj-studenata/sluzba-smestaja/konkurs/, а ближе информације могу се добити на број телефона: 021 458 926.