in

U Subotici održan skup o Srbiji, zemlji nauke i inovacija

Srednjoškolci, studenti, njihovi profesori i mentori mogli su da čuju danas u Subotici koje sve programe podrške inovacijama i razvoju karijere nude državne institucije, ne samo finansijske, nego i mentorske i projektne.

“Snažna industrija, industrijska slobodna zona, sedam fakulteta i viših škola, mnogo mladih ljudi koji se okreću ka inovacijama – predstavljaju sjajnu osnovu da se jednog dana ovde otvori neki naučno-tehnološki park, ali u svakom slučaju sada radimo na jačanju svih elemenata inovacione delatnosti u Subotici”, ocenila je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

Biznis inkubator, Regionalni inovacioni startap centar, dualni trening centar, stipendije i druga podrška mladim talentima, kako je predstavio gradonačelnik Subotice, već su na raspolaganju subotičkim inovatorima.

“Lokalna samouprava Grada Subotice, sa mnom na čelu, daće sve da što više ulaže u mlade kroz obrazovanje, sport i kulturu, jer to je put kojim treba da se kreće današnji mladi naraštaj”, ističe Stevan Bakić.

Skup u Subotici jedan je u nizu organozovanih u sklopu karavana “Srbija, zemlja nauke – zemlja inovacija”, koji od oktobra prošle do maja ove godine obilazi gradove Srbije.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /