in

U zatvoru u P. Skeli pokrenuti disciplinski postupci u vezi sa smrću zatvorenika

U zatvoru u P. Skeli pokrenuti disciplinski postupci u vezi sa smrću zatvorenika

BEOGRAD –

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je večeras da je pokrenula disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu, u Padinskoj Skeli, zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima.

Ovi službenici nisu obavestili pretpostavljene o vanrednom događaju u kojem su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica za koja se sumnja da su naneli povrede prekršajno kažnjenom licu B.S. od kojih je B.S. preminuo 4. februara, navodi se u saopštenju.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da neće tolerisati ponašanje zaposlenih koji zaobilaze propisane procedure u obavljanju radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrože sankcionisani.

”Ističemo i da smo o svim svojim saznanjima obavestili nadležno tužilaštvo koje će utvrditi da li ima elemenata krivičnog gonjenja”, navodi se u saopštenju Uprave.

Prema nezvaničnim informacijama, upravnik zavoda u Padinskoj Skeli Vladimir B. koji je tu funkciju obavljao od 2018. godine, premešten je na nižu poziciju.

Ubrzo je na njegovo mesto postavljena druga osoba, dok je Uprava reagovala pokretanjem disciplinskih postupaka.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /