in

Ukinut pritvor dvojici optuženih pripadnika Belivukove grupe

Ukinut pritvor dvojici optuženih pripadnika Belivukove grupe

Sud je ukinuo pritvor Aleksi Stošiću, dok je Nemanji Lakićeviću ukinuo pritvor i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Stošić se odmah pušta iz pritvora i u daljem toku postupka će se braniti sa slobode, dok će Lakićević biti u kućnom pritvoru sa nanogicom.

Sledeće suđenje zakazano je za 15. april.

Prethodno su advokati Milovana Tadića, Aleksandra Vučeljića, Alekse Stošića, Senada Rešovića, Dragana Mitrovića i Vladimira Greka predložili sudu da ukine pritvor ovim optuženima ili da ga zameni kućnim pritvorom.

Ove predloge je sudija odbila.

Tužilac se ovim procesnim predlozima protivio, dok se sudsko veće povuklo radi donošenja odluke.

U Specijalnom sudu danas je u nastavku suđenja organizovanoj kriminlanoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prikazana fotografija pretučenog Nikole Mitića i glasovna poruka za vreme njegovog mučenja.

Na glasovnoj poruci koja je puštena u sudu čulo se kako jedan ili dva muškarca prisiljavaju nekoga da kaže ko ga je poslao, preteći mu da će ga u suprotnom ubiti, nakon čega se čuje ” Laza” i opet na pitanje koji Laza, čuo se odgovor “Vukićević”.

Tokom te poruke čuli su se i zvukovi udaraca i jaukanje.

Sledeća glasovna poruka je glasila “Jesmo ga ubili malo ali je priznao da je Laza”.

Okrivljeni-saradnici Srđan Lalić i Bojan Hrvatin tvrde da je glas koji je pretio Belivukov, a u vreme kada su tukli i mučili Mitića.

Miljković je zatim za govornicom rekao da to nije Belivukov glas već mu liči da je glas postupajućeg tužioca Saše Ivanića, zbog čega ga je sudija upozorila da će sledeći put biti kažnjen i da mora da poštuje sud.

Tužilac je tražio sudiji da taj deo transkrtipta dostavi tužilaštvu kako bi ocenili da li ima elemanata krivičnog dela ometanje pravde, dok je nakon Miljkovića još nekoliko optuženih reklo da liči na glas tužioca.

U sudnici je prikazana fotografija muškarca koji sedi na kauču sa modricama i podlivima po licu i rukama, a za kog su okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin i Srđan Lalić rekli da je Nikola Mitić.

Lalić je istakao da je ta fotografija nastala u prostorijama nekadašnjeg restorana na stadionu FK Partizan, kao i da ne zna tačno ko je tukao Mitića jer je među poslednjima došao.

Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin tvrdi da je on Mitića udario jednom po glavi kada je došao.

Između ostalog danas su prikazane poruke sa kriptovane poruke na kojima se nalazi početak registarske oznake, za koju poruku okrivljeni-saradnik Srđan Lalić tvrdi da je Belivuk poslao na grupu na kojoj je bio sa Radojem Zvicerom i Radojem Živkovićem.

Lalić je rekao da je on na grupu prethodno izdiktirao tablice te crne “honde” koja ih je pratila, a koju poruku o tablicama prosledio Belivuk na pomenutu grupu.

Među glasovnim porukama na jednoj se čuje “uzeli smo ga, sa nama je”, koju glasovnu poruku prati tekstualna “uzet”, dok okrivljeni-saradnici tvrde da je reč o Miljkovićevom glasu, što su ostali pripadnici negirali.

Mitića su prema navodima iz optužnice pripadnici ove grupe 10. avgusta 2020. godine uočili da ih prati, te su ga oteli, mučili u restoranu na FK Partizan, nakn čega su ga ubili u kući u Ritopeku.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /