in

Uklonjeno preko 200 kubika stena kod Brodareva, ponovo uspostavljen saobraćaj ka Crnoj Gori

Uklonjeno preko 200 kubika stena kod Brodareva, ponovo uspostavljen saobraćaj ka Crnoj Gori

“U 13 sati i 40 minuta put je pušten u saobraćaj, ogromna količina kamena je uspešno sklonjena sa kolovoza i saobraćaj na ovoj deonici je ponovo uspostavljen”, potvrdio je za RINU Alen Mušanović iz Puteva Užice.

U ranim jutarnjim satima u mestu Mili kod Brodareva, obilne padavine dovele su do odrona kamena na magistralni put koji vodi ka graničnom prelazu Gostun, što je dovelo do potpunog prekida saobraćaja, pa su nadležni preporučili vozačima koji putuju ka Crnoj Gori da koriste prelaz Jabuka.

“Pokrenulo se brdo usled obilnih padavina koje su pogodile ovaj kraj. Trenutno je onemogućeno odvijanje saobraćaja. Palo je oko 200 kubnih metara kamena na kolovoz kod ulaznog portala Žuti kuk iz pravca Brodareva. Ono što otežava čišćenje jeste oko pet kubika velikih stena koje bageri ne mogu pomeriti. Prinuđeni smo da pošaljemo specijalne mašine koje će prvo razbiti to kamenje, a zatim i ukloniti”, rekao je danas Alen Mušanović iz “Puteva Užice”.

Na graničnom prelazu Horgoš teretna vozila se zadržavaju dva sata.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Zbog magle smanjena vidljivost na pojedinim deonicama

Putevi Srbije upozorili su danas učesnike u saobraćaju da voze oprezno zbog pojave magle na pojedinim putnim deonicama.

Na obilaznici oko Beograda, u zoni tunela Lipak, Železnik i Straževica zbog magle smanjena je vidljivost, navedeno je u saopštenju.

Mogućnost pojave magle postoji pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Putevi Srbije apeluju na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /