in

Ukrajina: Ruske snage raketirale objekat Naftogaza u Harkovskoj oblasti

Ukrajina: Ruske snage raketirale objekat Naftogaza u Harkovskoj oblasti

“Neprijateljske rakete pogodile su jedan od objekata u oblasti Harkova. Na objektu je izbio požar velikih razmera. Njegovo gašenje je trenutno u toku. Nema žrtava”, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Rojters.

Agencija Ukrinform je izvestila ranije danas da su ruske snage nocas izvele raketne napade na Izjumski okrug u Harkovskoj oblasti, usled čega je došlo do požara u jednom industrijskom objektu.

Černišov je saopštio da ce šteta biti procenjena nakon što hitne službe završe sa radom i da ce sve što je ošteceno biti obnovljeno.

On je ranije ovog meseca rekao da su ruski napadi na Ukrajinu oštetili 350 postrojenja prirodnog gasa u zemlji, i da bi proizvodnja trebalo da bude u velikoj meri obnovljena do kraja godine. Tada je, takođe, naveo da je gubitak kapaciteta za proizvodnju gasa iznosio oko 700 miliona dolara.

Proizvodnja gasa, koji je ključan za grejanje na gas, uglavnom je koncentrisana u istočnoj Ukrajini, poprištu nekih od najtežih borbi od početka ruske invazije u februaru.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /