in

UKRAJINSKA KRIZA: Kijev: Obnova energetske infrastrukture koštaće milijarde; Napad na Moskvu, prema mišljenju Putina, ima ukrajinski pečat

UKRAJINSKA KRIZA: Kijev: Obnova energetske infrastrukture koštaće milijarde; Napad na Moskvu, prema mišljenju Putina, ima ukrajinski pečat

Najmanje deset osoba je povređeno u ruskom raketnom napadu na Kijev, tvrde ukrajinski zvaničnici.

Ambasadorka SAD U Kijevu Bridžit Brink objavila je na pltaformi Iks da je reč o hipersoničnim raketama.

Ministarstvo kulture Ukrajine saopštilo je da je u napadu uništen i deo zgrade Akademije dekorativnih i primenjenih umetnosti i dizajna.

Vlasti u Kijevu procenjuju da će troškovi sanacije štete izazvane ruskim udarima na tamošnju energetsku infrastrukturu prošle nedelje verovatno dostići milijarde.

Iako je rekao da su islamisti odgovorni za teroristički napad u Moskvi, Vladimir Putin taj čin uklapa “u širu kampanju ukrajinskog zastrašivanja”.

“Ovo zverstvo može biti samo karika u čitavom nizu pokušaja onih koji su od 2014. godine u ratu sa našom zemljom”, istakao je predsednik Rusije.

09.32 – Ukrajina tvrdi da je pogodila brod koji joj je Rusija oduzela 2014. godine

Oružane snage Ukrajine pogodile su brod “Konstantin Olšanski” koji je ranije pripadao ukrajinskoj mornarici, a koji je Rusija oduzela 2014. godine kada je anektirala Krim, izjavio je danas portparol mornarice Oružanih snaga Ukrajine Dmitrij Pletenčuk.

06.23 – Peskov: Rusija neće u svom susedstvu tolerisati zemlju sa agresivnim aspiracijama

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se Rusija neće pomiriti sa tim da u njenom susedstvu postoji država koja je spremna da zauzme Krim i nove regione svim sredstvima, uključujući silu.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /