in

UKRAJINSKA KRIZA: Kijev: Obnova energetske infrastrukture koštaće “milijarde”; Napad na Moskvu prema Putinu ima ukrajinski pečat

UKRAJINSKA KRIZA: Kijev: Obnova energetske infrastrukture koštaće “milijarde”; Napad na Moskvu prema Putinu ima ukrajinski pečat

KIJEV, MOSKVA, VAŠINGTON –

Rat u Ukrajini – 762. dan. Deset osoba povređeno u raketnom napadu na Kijev. Tamošnji zvaničnici tvrde da je oštećena zgrada Akademije primenjenih umetnosti. Šteta od udara na elektroenergetsku infrastrukturu Ukrajine dostići će “milijarde.” Iako je rekao da su islamisti odgovorni za napad u Moskvi, Vladimir Putin taj čin uklapa “u širu kampanju ukrajinskog zastrašivanja”.

Najmanje deset osoba je povređeno u ruskom raketnom napadu na Kijev, tvrde ukrajinski zvaničnici.

Ambasadorka SAD U Kijevu Bridžit Brink objavila je pltaformi Iks (Tviter) da je reč o hipersoničnim raketama.

Ministarstvo kulture Ukrajine saopštilo je da je u napadu uništen i deo zgrade Akademije dekorativnih i primenjenih umetnosti i dizajna.

Vlasti u Kijevu procenjuju da će troškovi sanacije štete izazvane ruskim udarima na tamošnju energetsku infrastrukturu prošle nedelje verovatno dostići “milijarde“.

Iako je rekao da su islamisti odgovorni za teroristički napad u Moskvi, Vladimir Putin taj čin uklapa “u širu kampanju ukrajinskog zastrašivanja”.

“Ovo zverstvo može biti samo karika u čitavom nizu pokušaja onih koji su od 2014. godine u ratu sa našom zemljom”, istakao je predsednik Rusije.

06.23 – Peskov: Rusija neće u svom susedstvu tolerisati zemlju sa agresivnim aspiracijama

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se Rusija neće pomiriti sa tim da u njenom susedstvu postoji država koja je spremna da zauzme Krim i nove regione svim sredstvima, uključujući silu.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /