in

UKRAJINSKA KRIZA: Kijev spreman za kontraofanzivu; Lavrov: Slanje borbenih aviona Ukrajini neprihvatljiva eskalacija

UKRAJINSKA KRIZA: Kijev spreman za kontraofanzivu; Lavrov: Slanje borbenih aviona Ukrajini neprihvatljiva eskalacija

KIJEV –

Rat u Ukrajini – 460. dan. Ukrajinska vojska poručuje da je spremna za kontraofanzivu. Kijev tvrdi da je juče oboreno više od 40 dronova nad prestonicom. Zelenski predložio nacrt zakona kojim bi Ukrajina uvela sankcije Iranu na 50 godina. Lavrov ocenio planove zapadnih zemalja da pošalju Ukrajini borbene avione F-16 kao neprihvatljivu eskalaciju.

 

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski predložio je nacrt zakona kojim bi Ukrajina uvela sankcije Iranu na 50 godina, rekao je u nedelju šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak,kao odgovor na, kako Kijev tvrdi, to što je Teheran isporučio oružje Moskvi.

Zaposleni u nuklearnoj elektrani Zaporožje i ruska vojska dovoljno su profesionalni da spreče bilo kakvu ukrajinsku diverziju, izjavio je Renat Karča, savetnik generalnog direktora ruske kompanije za nuklearnu energiju Rosenergoatom.

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov osudio je planove zapadnih zemalja da pošalju Ukrajini borbene avione F-16 kao neprihvatljivu eskalaciju.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /