in

UKRAJINSKA KRIZA: Rusi pokušavaju da probiju odbranu istočno od Časovog Jara; U Donjecku poginule tri osobe

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su jutros deset ukrajinskih raketa “vampir” iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vazdušna opasnost u Belgorodu i Belgorodskoj oblasti, koja je trajala sat vremena, je ukinuta, saopštilo je na Telegramu regionalno odeljenje Ministarstva za vanredne situacije, prenosi RIA Novosti.

Za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama ili pričinjenoj šteti u ovom napadu. Belgorodska oblast se nalazi na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom.

U noćašnjem ruskom napadu “šahedima” na Harkov poginulo je šest osoba, a ranjeno je deset., izjavio je gradonačelnik Igor Terehov.

“Oštećeno je najmanje devet višespratnica, niz upravnih zgrada, prodavnica, benzinska pumpa, kao i automobili”, napisao je na Telegramu Terehov.

Ruske snage izvršile su jutros raketni napad na Zaporožje i u gradu su se čule najmanje dve eksplozije, napisao je naTelegramunačelnik Zaporoške oblasti Ivan Fedorov.

Na celoj teritoriji Ukrajine noćas je bila proglašena vazdušna opasnost zbog ruskih krstarećih raketa i dronova.

Ukrajinska PVO je tokom noći delovala dva puta u Kijevskoj oblasti, a ruske snage izvršile su raketni i napad dronovima, objavio je načelnik Kijevske oblasti na Telegramu.

Odbrambene snage Ukrajine su tokom dana odbile 55 neprijateljskih napada u šest pravaca, najviše u Avdijevu i Hersonu, saopštio je Kijev u dnevnom izveštaju. Sa druge strane ruske trupe navode da su prethodnog dana PVO snage oborile 53 drona Ukrajinske vojske.

Ruske snage nalaze se u predgrađu Časovog Jara u Donjeckoj oblasti, tvrde zvaničnici koje je postavila Moskva. Iz Kijeva ističu da je reč o propagandi.

Rojtersov izvor u ukrajinskim bezbednosnim službama kaže da su kijevske snage u napadu na rusku vojnu bazu Morozovsk, u oblasti Rostov, uništile šest aviona.

Dron-kamikaza je pogodio vojnu ustanovu koja pripada Pridnjestrovlju, separatistma u Moldaviji, saopštili su zvaničnici te regije.

Iz sedišta NATO-a je poslednjih meseci proterana nekolicina ljudi, ruskog osoblja, zbog tvrdnji o špijunaži, saopštio je šef NATO-a Jens Stoltenberg za nemački Bild.

21.13 – U Donjecku poginule tri osobe u ruskom granatiranju

U oblasti Donjecka tri osobe su poginule tokom dana od posledica granatiranja ruskih trupa, saopštio je šef Donjecke oblasne vojne uprave Vadim Filaškin.

11.33 – Sirski: Rusi pokušavaju da probiju odbranu istočno od Časovog Jara

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izjavio je da je situacija na frontu sa ruskim snagama posebno teška na Bahmutskom i Avdejevskom pravcu.



Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /