in

Unapređenje i razvoj komunalnih usluga, održan skup u PKS (AUDIO)

Unapređenje i razvoj komunalnih usluga, održan skup u PKS (AUDIO)

Novi trendovi, posebno kada se govori o navikama korisnika komunalnih usluga, nalažu potrebu da se na adekvatan način optimizuju cene usluga, ocenio je sekretar Udruženja za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije Dalibor Joknić. On je kazao donosiocima odluka zato treba objasniti kako funkcioniše ovaj sektor i kakva su mu unapređenja potrebna.

Joknić je dodao da je u tom pogledu važno dalje jačanje regionalne i međunarodne saradnje, kao i aktivnosti usmerenih na promociju i prepoznatljivost sektora komunalnih usluga. Prema njegovim rečima, u tom cilju Privredna komora inicirala je održavanje velikih međunarodnih stručnih skupova posvećenih unapređenju i razvoju sektora komunalnih delatnosti, koji su planiraniza drugu polovinu 2024. godine.

Druga velika konferencija biće održana od 4. do 6. juna, uz učešće regionalnih aktera ali i drugih evropskih zemalja, na kojoj će se govoriti o izvorima finansiranja i primerima dobre prakse razvoja komunalnih delatnosti, naveo je Joknić.

Udruženje komunalnih delatnosti Privredne komore Srbije, koje je organizovalo skup, okuplja oko 2.200 privrednih društava. Na konferenciji je učestvovalo više od 100 predstavnika komunalnog sektora iz Srbije i partnerskih organizacija iz regiona.

Opširnije u audio zapisu.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /