in

Uređenje atarskih puteva u Kikindi

Uređenje atarskih puteva u Kikindi

Kikindski poljoprivrednici osnovali su novo udruženje pod nazivom ‘’Severni Banat’’, tako da će to biti prilika da razmene iskustva, da prate situaciju na tržištu, slušaju struku, ali i pomognu jedni drugima.

Uređenje atarskih puteva bilo je neophodno usled velikih problema, dok će u narednom periodu biti uređene i udarne rupe koje su nastale usled velike mehanizacije.

‘’Mi smo se zaista potrudili jer su vremenski uslovi bili nemilosrdni, padavina nije bilo više meseci, pa je zemlja bila tvrda, događale su se i havarije na našim mašinama, ali smo uspeli da puteve dovedemo u prvobitno stanje’’, priča Radomir Krnić, predsednik udruženja ‘’Severni Banat’’.

Lepu akciju kikindskih ratara prepoznala je i kikindska Gradska uprava, koja je odlučila da im pomogne nabavkom goriva za mehanizaciju.

‘’Mislim da se to mora raditi bar dva puta godišnje s proleća i jeseni kako bi putevi bili u funkciji, ali i poljoprivrednici imali bolji pristup svojim njivama i kako se mašine ne bi kvarile’’, nadovezao se Ljuban Sredić, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu.

Kako atarske puteve koriste i vlasnici velikih poljoprivrednih korporacija, kao i specijalne mašine za naftne bušotine, kikindski poljoprivrednici nadaju se da će im u narednom periodu i oni pomoći u uređenju kako bi korist od toga imali svi zajedno.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /