in

Uručen je 21 sertifikat sa oznakom “Najbolje iz Vojvodine”

Uručen je 21 sertifikat sa oznakom “Najbolje iz Vojvodine”

Iako je u poslu svega nekoliko godina, Zorica Radišić iz Čuruga deo je porodice koja se proizvodnjom sira bavi više od jednog veka. Uspela da proširi tržište, unapredi proizvodnju i zadrži kvalitet. Ona je ujedno i jedna od ovogodišnjih dobitnika oznake “Najbolje iz Vojvodine”.

“Na ovakav način još više opravdavamo kvalitet naših sireva i ljudi koji dolaze sa strane moći će da ovim znakom znači ponesu osim doživljaja iz Vojvodine koji ponesu, da ponesu i dobre proizvode sa ovakvom oznakom”, kaže Zorica Radišić iz poljoprivrednog gazdinstva “Radišić”.

Oznaku kvaliteta ove godine dobilo je više od 20 proizvođača, kojima je sertifikate uručio pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević. Naglasio je da Vojvodina ima šta da ponudi turistima, kojih je u ovom trenutku oko pola miliona.

“Ponosimo se regionalnim poreklom. Nemojte da stalno kažemo da je vino iz Francuske ili iz Toskane bolje a naše na valja. Među prvih deset vina na dekanteru u Beču su dva iz Vojvodine i ja sam na to ponosan”, ističe Ivanišević.

Vreme je da prestanemo da se stidimo onoga što imamo, a svi oni koji su danas dobili priznanje, jesu ponos ove zemlje i dobar su pokazatelj uspešne saradnje sa pokrajinskim sekretarijatom, dodaje Ivanišević.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /