in

Uručeni ugovori za finansiranje naučnoistraživačkih projekata nacionalnih manjina u visokom obrazovanju (AUDIO)

NOVI SAD –

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević uručio je ugovore predstavnicima visokoobrazovnih institucija, koje su dobile novac na konkursima za finansiranje naučnoistraživačkih i razvojno-istraživačkih projekata nacionalnih manjina i projekata koji se bave istraživačko-umetničkim stvaralaštvo, sa teritorije AP Vojvodine.

zoran, milosevic

Pozdravljajući prisutne rukovodioce projekata sekretar Milošević je istakao da učešće nacionalnih manjina u projektima visokog obrazovanja i naučnoistraživačke delatnosti predstavlja deo pune afirmacije multikulturalnosti i kvaliteta ovog društva, koje želi da obrazovanje bude uvek i svima dostupno.

Marko Lazić sa Fakulteta tehničkih nauka, ističe da je posebno zahvalan na ukazanoj prilici jer Fakultet Tehničkih nauka prvi put učestvuje na projektu Pokrajinskog sekretarijata u istraživačko-umetničkoj oblasti.

Govoreći o broju prijavljenih projekata od 2017. godine do danas, prema rečima sekretara Miloševića primetan je povećan broj, kako aplikanata tako i odobrenih projekata. Ove godine pristiglo je ukupno 28 na jedan i 30 na drugi konkurs, odobreno je po 16 projekata na oba, a povodom toga Pokrajinska vlada izdvojila je 16 miliona dinara.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /